Alla inlägg den 22 april 2009

Av Dean - 22 april 2009 20:16

Det var så länge sen jag hade en bild i bloggen och det är ju riktigt tråkigt att det är så, tycker jag. Bilder är bra!

Så jag bjuder, som en försmak på alla fina bilder som kommer komma, på en hexagonformad bönbiff från igår! Och nej, den är inte medvetet skapad av människohand, plötsligt låg den bara i stekpannan med dessa perfekta former! Det är så att man blir religiös på köpet nästan.

Av Dean - 22 april 2009 17:50

Ju mer man kommer underfund med om sig själv... desto mer... bitarna faller på plats. Saker stämmer.

Jag har alltid kämpat för att bygga en identitet som är helt oberoende av andra människor. Jag har kryssat mellan alla sorters grupptillhörighet, och spjärnat emot när jag märker att mina personlighetsdrag smälter ihop med någon annans. Integriteten är viktig. Men så viktig? Är den verkligen så viktig?

Det är väl i mötet med andra människor som man förändras och utvecklas. Och det måste jag väl också anse vara en bra företeelse - något som känns stabilt, trovärdigt och konstruktivt i min världsbild.


En tidigare känsla av skam varje gång jag ägnat mig åt något som många andra också sysslar med, en känsla av att smita ifrån min plikt att söka sanningen varje gång jag fallit för något mer konventionellt och enkelt. Det måste vara äkta. Det måste vara bara jag, outspätt koncentrat av jag.


Verkar inte bättre än att jag gett upp sökandet efter ett fullkomligt opåverkat och äkta jag, och istället börjat leta sätt att faktiskt leva i denna verkliga och lätt triviala världen istället för Platons idévärld.

Av Dean - 22 april 2009 17:11

På tal om min kalender med sina prettocitat om livet och att våga och fånga dagen och blaha blaha så har nästa vecka ett citat av Einstein som lyder "Det är inte allt som räknas som går att räkna, och inte allt som går att räkna som räknas."


Och på tal om att räkna så har jag nu vågat ta steget att erkänna inför mig själv att jag är bättre på matte och huvudräkning än jag vill tro. Nedslående eller uppmuntrande eller mest förvirrande? Jag blir helt förvirrad. Hatkärlek kanske, till matematik. 

Det är väl typiskt att man plötsligt är bra på saker när det inte längre behövs. 

Av Dean - 22 april 2009 16:20

Tiden går hela tiden. Snart är det maj. Jag har redan fyllt år för flera dagar sen. Det är mycket som är länge sen redan, fast det var nyss. Alla dagar är varma och allt är likadant fast med ett massa små förändringar hela tiden. 

Jag lyssnar på samma låtar som för några veckor sedan. Nästan. Hakar mig fast vid mina favoriter som spelas gång på gång.

Är hos mamma, är hemma igen, är ute, är inne. Har fått pengar, prioriterar en egen dator framför cykel tror jag. Just nu iallafall. 

Äter mat varje dag. Dricker te, vattnar blommorna, kissar, duschar, borstar tänderna och biter på nagelbanden. Bäddar sängar och soffor. Klär mig i mina favoritkläder. Har hål i strumporna och längtar efter Stockholm. Postar mina ansökningsbrev och fantiserar om hur jag vill leva (om man kan dela in sitt hem i två delar... på ena sidan får man ha hur mycket bilder och prylar och färger som helst. Men en del skall vara helt blank och tom, där man kan sitta och koncentrera sig. Tänk, en helt ren yta! Och kanske skulle jag skaffa två lådor; en för extremt viktiga papper, och en för extremt viktiga prylar som inte får försvinna. Så vet man alltid var man har Det Viktiga. Våta drömmar om ett organiserat liv, med vardagliga ritualer som fruktstund och styrketräningspass och att alltid veta vad man ska göra och hur och när. Det vore nåt.)


"Håll fast drömmarna, för om drömmarna dör är livet som en skadad, vingskjuten fågel som inte kan flyga" står det i min prettokalender.

Jag drömmer om den omöjliga kombinationen av ordning och spontanitet. Livet är en balansgång.

Men jag har nästan fullbordat min förvandling från alien till en riktig människa. Jag vet inte om jag ska vara glad över det, men hittills känns det bra. 

Av Dean - 22 april 2009 09:42

Idag var det onsdag och det flimrar förbi måsten och plikter i mina tankar, ingen ordentlig koll på vad det är som ska göras, jag kommer glömma hälften. Nån gammal faktura någonstans, en hel hög med böcker som jag fick för en evighet sen och fortfarande inte börjat läsa, ett par telefonsamtal som ligger i riskzonen för bortglömmande.

Måste organisera mitt liv bättre, men hur?

Presentation

Omröstning

Är det viktigt att vara konsekvent?
 Ja, iafallafall när det gäller politik.
 Ja, absolut, så ofta som möjligt.
 Nej, varför skulle det vara viktigt?
 Det kan vara bra att sträva efter, men inte nödvändigt.
 Fan vad du är pretto, tagga ner och skaffa en hobby istället för att ställa dumma frågor.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gbg


Ovido - Quiz & Flashcards