Alla inlägg den 11 juni 2009

Av Dean - 11 juni 2009 12:22

Om man skall vara ärlig då - vilket man väl förenklat skulle kunna säga att man skall vara när det känns svårt att vara det, och bör låta bli när det känns lätt - så vill jag inte sluta gå till psykologer. Om det så bara är hjärnspöken och onödigt problematiserande av tillvaron jag lider av, så behöver jag hjälp av ett proffs att reda ut det.

Den här gången skulle jag vara helt ärlig med vad jag vill och hur jag tänker, det går så förbannat långsamt annars. Kanske kunde jag göra en överenskommelse med nästa psykolog, så att jag inför varje möte kan skriva ett brev som vi tillsammans går igenom.

Det kan förstås vara svårt att få psykologhjälp. Jag har väl ett litet försprång i och med tidigare kontakter, som i sin tur, iallafall tror jag det, fick en skjuts av de märken av självbestraffning jag konkret kunde uppvisa på mina armar. Det är viktigt att vara konkret. Speciellt för mig som är så jävla fixerad vid att förstå allt och få alla kunskaper och teorier att fungera ihop på ett klart och tydligt sätt.

För att veta vad jag pratar om, nu, och sen, har jag sammanställt en lista på vad det egentligen är jag vill ha vård för:

* Identitetskris (som stundtals är handikappande i vardagen och således väl borde vara något skarpare och mer problematisk än den allmängiltiga som hör livet till?).

* Störd verklighetsuppfattning (jag närmar mig, inte helt utan fasa, ett normalt tillstånd - men ännu har jag inte fått världen utanför att klicka med världen innanför vilket ger upphov till irriterande klåda i tankegångarna).

* Skam- och skuldkänslor (samt en besvärande rädsla för att inte vara alla till lags och för att ta emot eller ge kritik).

* Oförmåga eller ovilja att ta itu med mina problem (jag ältar gärna problem men ryggar tillbaka för lösningar).

* Abnorm rädsla för att bli normal (det kanske inte ens är något ovanligt? Iallafall så skäms jag för det då det inte stämmer med min tillrättalagda världsbild).

Nu kommer jag inte på något mer. Det är bra att ha det nedskrivet iallafall. Till nästa gång jag ställer mig i kö.

Presentation

Omröstning

Är det viktigt att vara konsekvent?
 Ja, iafallafall när det gäller politik.
 Ja, absolut, så ofta som möjligt.
 Nej, varför skulle det vara viktigt?
 Det kan vara bra att sträva efter, men inte nödvändigt.
 Fan vad du är pretto, tagga ner och skaffa en hobby istället för att ställa dumma frågor.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gbg


Ovido - Quiz & Flashcards