Alla inlägg den 1 juli 2009

Av Dean - 1 juli 2009 15:14

Bra karl reder sig själv, kan man tänka medan man värmer på salta potatisklyftor och en trasig bönbiff. Förtränga lite att jag är en parasit, en dålig människa, en ömkare och ett slödder. Det blir bättre i höst. Jag lovar hundra meloner, just på denna punkt är jag otroligt lycklig att jag skall flytta. Jag kommer äntligen att kunna sträcka på ryggen och sluta skämmas. Jag har en egen hyra, eget ansvar, eget liv. Det är så otroligt välbehövt- det handlar väl inte bara om vad man förtjänar utan vad man behöver - och dessutom hur man kan göra sig så bra som möjligt för andra. Oavsett om jag förtjänar att må bra eller inte så sprider jag dåliga vibbar om jag inte mår bra och därför bör jag må bra, för andras skull.

Ja, jag säger ju att jag har en konstig livssyn.

Det är så skönt att få tillfälle att göra någonting och klara av saker själv. Det är knäckande att åka rutchkana nerför onda spiralen - göra inget = kan inget, kan inget = göra inget. Fast jag skall inte klaga, det är ju mitt eget fel om jag inte har ansträngt mig tillräckligt. 


Hörde slutet av sommarpratet på P1 innan. Musiken var bra, pratet hörde jag så lite av men det verkade också rätt fint. Jag hörde denna låt som jag fastnade för (den har en katschig melodi!) och var övertygad om att sångaren var en kvinna, speciellt med den kaxiga texten, en mörk sångerska med lite skrovlig röst tänkte jag mig. Låter det inte så kanske? Namnet Billy(/Billie) är ju också lite könsneutralt.

Jag har en ny favoritlåt.

Och jag tror på en schysst framtid. Jag vill bli bra, bli godkänd.

Av Dean - 1 juli 2009 12:19

Ibland känns det som att jag förstår mig själv men ändå låter bli att förklara för att jag inte tror att någon annan skulle lyssna. Jag vet att jag borde ha ett riktigt jobb och sköta mig och vara mindre självcentrerad. Blogga är tabu. Självömk och psykisk ohälsa är tabu. Man är sin egen lyckas smed och fan ta den som inte smedar på för allt en är värd och smälter in i mängden.

Så länge jag faktiskt inte gör allt det där som de sagt åt mig att göra, arbeta hårt, trycka undan allt och bita ihop, så har jag heller ingen rätt att bli lyssnad på. Menar jag på allvar att andra som sköter sig skall använda sin tid till att lyssna på hur patetisk jag är med mina självskapade problem? 

Skaffa ett jävla liv. Aidsdrabbade föräldralösa barn i Afrika, de har problem! De är oskyldigt drabbade och de kan inte göra något. Men det kan du, du kan göra hur mycket som helst, men visst, vill du sitta och sura i ett hörn så gör det. Förvänta dig bara inte att någon någonsin skall behandla dig med respekt eller intressera sig för dina idiotiska tankar.

Av Dean - 1 juli 2009 11:59

Mamma säger att plugghjälpen är i det närmaste obefintlig om man inte har en diagnos. Jag blir förbannad. Är jag verkligen ensam om att ha problem med tio ton engelsk litteratur och krävande tentor i flygande fart? Ja, uppenbarligen. De andra i min psykologikurs fortsatte ju. Nej, inte alla. Och nej, jag vet inte ens hur många. Mamma håller med mig om att systemet borde ses över om det nu är så många som faller utanför. Hur många vet jag inte. Kanske är det inte många alls. Kanske är det bara jag med min kvasistörning. Kanske handlar det om lata eller icke lata människor. Eller om att vara eller inte vara gjord för att plugga. Är alla människor som inte har plugghjärna fullkomligt ointresserade av att lära sig något?

En förvriden evolutionsidé visar upp sitt fula tryne och menar att svaghet alltid är svaghet och är man svag skyller man sig själv. Naturen är inte rättvis eller meningsfull, och varför skall vi kräva att samhället skall vara det? De mörkare delarna av min religion.

Jag har alltså att ljuga för att få ljudböcker eller vara in absurdum ärlig och glömma allt vad plugg heter. Eller helt enkelt skärpa till mig och inte vara så jävla lat. Så jävla lat. Jag är så jävla lat.

Det är inte som dom säger. Klapp och smek och gullegull, det ska fan inte gullas med. Livet är hårt. Vill du sitta i ett hörn och lipa så varsågod. Vill du få nåt uträttat får du för helvete göra det själv.

Jag behöver en psykolog. Fjolla! Fjolla fjolla fjolla!

Av Dean - 1 juli 2009 11:28

Jag tycker att den här låten är bra...

Presentation

Omröstning

Är det viktigt att vara konsekvent?
 Ja, iafallafall när det gäller politik.
 Ja, absolut, så ofta som möjligt.
 Nej, varför skulle det vara viktigt?
 Det kan vara bra att sträva efter, men inte nödvändigt.
 Fan vad du är pretto, tagga ner och skaffa en hobby istället för att ställa dumma frågor.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gbg


Ovido - Quiz & Flashcards