Direktlänk till inlägg 5 oktober 2009

Tillägg

Av Dean - 5 oktober 2009 16:59

Nu har jag gjort några armhävningar. Jag vet inte om det hjälpte mig att smälta alla intryck, men jag tror att jag fick en ny förståelse. Göran Hägglund menar just vad han tar upp i början av texten, folk som har uttryckt sig kontroversiellt och radikalt i olika frågor, det är lite som i Evin Rubars dokumentär om ROKS och tanten som sa att alla män är djur. Problemet Hägglund målar upp är alltså något slags vänsterspöke som media gillar att ge uppmärksamhet, och som förstås högern också gillar att ge uppmärksamhet, det är med andra ord som när SD säger att ingen vill erkänna att det är negrer som våldtar och så vidare.

Alltså; det finns ett problem, eller det finns något att bygga på, och av denna fjäder kan man måla upp en hotfull höna för att skrämma eller reta upp folk emot vad som är ens egen fiende, i det här fallet all slags vänster.

Enligt modellen "X har sagt si och så, alltså måste alla som har något med X och X's vänner eller bekanta eller släktingar att göra tycka och vilja samma sak". Det här är ju en förenklande teknik alla använder sig av.

Oj, det dök precis upp en reklam på Sptfy om vanliga människor till vanliga jobb. Jag blir lite obekväm. Måste ändå hålla med Bob Hansson om att det är lite tråkigt och fånigt att dela upp oss sådär. De flesta är väl både vanliga och ovanliga. Oavsett någon vänsterelit som jag tror inte har så värst mycket inflytande ändå, det är mest de som tjänar på att få oss att tycka det som tycker det. Tror jag.

Hela problematiken går väl ut på att det privata skall vara opolitiskt, och det håller jag ju inte med om, så case closed. Jag tror att jag förstår vad som menas, varför det sägs och hur jag själv skall ställa mig till det. Känns relativt tryggt.

Nu lämnar jag det här bakom mig ett tag. Kanske dags att sitta ansikte mot ansikte med en motståndare snart. Jag måste lära mig att inte vara så förbannat rädd att få frätande syra i ansiktet.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dean - 9 september 2011 12:33


    ANNIE!

Av Dean - 11 november 2009 23:11

Det kanske kan vara läge att meddela att jag har en ny blogg. Ja, en ny. Ännu vet jag inte säkert vad som händer med tomatburgare, jag vill ha kvar den ändå i cybern. Kanske kommer jag att skriva här någon gång. Återstår att se.   Framtiden fin...

Av Dean - 4 november 2009 11:08

Igår försov jag mig till lektionen och missade Annes debattinlägg i frågan om utbildning och bildning, och om folkhögskolors vara eller icke vara i den alltmer produktionsinriktade framtiden. Har som ni ser fått ett hum om vad det handlade omi alla f...

Av Dean - 3 november 2009 00:42

"Det anses inte politiskt korrekt att tycka si eller så" säger de. Och tacka fan för det, säger jag! Nu är jag inte rädd eller osäker längre. Jag har också en rätt att stå på mig och välja mina krig och föra dem som jag vill. ...

Av Dean - 2 november 2009 23:20

Nu är det väldigt bra. Nu kan du läsa, mamma! Av flera anledningar är det ovanligt bra. Och efter regn kommer solsken, eller kanske i mitt fall - efter lågtryck kommer duggregn. Det har varit lite svart ett tag. Men nu har jag kommit på vad jag s...

Presentation

Omröstning

Är det viktigt att vara konsekvent?
 Ja, iafallafall när det gäller politik.
 Ja, absolut, så ofta som möjligt.
 Nej, varför skulle det vara viktigt?
 Det kan vara bra att sträva efter, men inte nödvändigt.
 Fan vad du är pretto, tagga ner och skaffa en hobby istället för att ställa dumma frågor.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gbg


Ovido - Quiz & Flashcards