Alla inlägg den 6 augusti 2008

Av Dean - 6 augusti 2008 09:18

Mmmmm, jag drömde om mat... Och inte vilken mat som helst, utan god, god mumsig mat, en gryta med tomat och vita bönor och aubergine.

Det var för övrigt en väldigt absurd dröm. Eller, inte så att det hände en massa sjuka saker, bara det att den var så jävla otippad.

Jag drömde att jag och Sandra (hon som vi fick hyra förra lägenheten av) var på ett sjukhus för ungdomar som är allvarligt sjuka och kanske ska dö. Vi befann oss i något slags badhus (jag vet inte vad det är med mig och drömmar om badhus) och vi var där för att underhålla dem några timmar. Antar att det var ett sånt där specialbad med varmt vatten, många rum var det och en jävla massa folk.

Men hur fan kommer man på att man ska drömma en sån sak? Jag blir nästan lite nojjig, vilken högre makt har stoppat in ett sjukhus för döende ungdomar i min nattsömn?

Det kändes hur som helst ganska bisarrt att försöka underhålla (jag tror att vi skulle agera lite standup-komiker för de som ville stanna och lyssna) dessa unga människor i livets slutskede, vad fan skämtar man om då liksom?

Hur mycket kan de känna igen sig i livet utanför, i det som är normalt?

Hur ska man ställa sig till dessa människor, hur ser man någon i ögonen och ler, när man vet att den personen kommer att sluta sina dagar i detta hus medan man själv kan gå därifrån och ha hela livet framför sig?

Vi stod ett tag vid ett bord, sen gick vi runt lite på varsitt håll. Pratade kanske lite med en och annan sjukling och ibland deras föräldrar som också var där.  

Till slut skulle vi sluta för dagen, och en ung tjej i personalen gav oss sitt omdöme; hon tyckte att vi gjort en fantastisk insats (det brukar väl vara så på sådana ställen, kom dit och snacka lite skit med en bråkdel av patienterna och personalen kommer att kyssa dina fötter som tack), och jag skämdes lite. 

Sandra avslöjade att hon smitit iväg och haft sex med en snygg kille i personalen (haha, förlåt mig, Sandra! Jag styr inte över mina drömmar), jag blev lite snopen men tänkte att det är ju ett fritt land.

Själv hade jag inte haft samvete att spana efter snyggingar i personalen, jag hade fullt upp med att må illa över att jag var frisk och kry mitt ibland alla dessa inlåsta, unga människor med klena, frånstötande kroppar och inga framtidsutsikter. Hur ofta fick de knulla på en skala?

Det är iallafall nu, efter avslutat arbetspass, som maten kommer in i bilden. Vi hittade en liten restaurang-ö ute i nån slags lobby eller korridor inte så långt ifrån badavdelningen, och lockades av de snygga rätterna som låg uppradade. Jag spanade in en äppelpaj och frågade Sandra om vi skulle dela. Hon missuppfattade dock och beställde in den där mjuka, härliga tomatgrytan som jag nämnde allra först i detta inlägg. 

Det var alltså, som jag nämnde, en restaurang-ö, en liten plätt mitt ute i gången och vi satt på barstolar runt den och åt.

Där slutar min dröm, med ett gott mål mat som jag tänker förverkliga någon kväll inom en snar framtid. (Man fick bröd till)

Nu ska jag käka frukost, jag ville bara så gärna skriva ner allt detta innan det suddas ut. Kanske kan jag fördjupa mig i en drömanalys senare, det ska bli ypperligt intressant. Vad i helvete fick mig att drömma något så avlägset och oväntat? Vem är det som har ett finger med i spelet? Och hur går jag vidare i mitt liv efter denna omtumlande upplevelse?

Kanske ville någon att jag skulle få perspektiv på livet. Upp med hakan, du är iallafall inte en dödssjuk stackars krake som får spendera din ungdomstid innanför ett sjukhus vita väggar.

Presentation

Omröstning

Är det viktigt att vara konsekvent?
 Ja, iafallafall när det gäller politik.
 Ja, absolut, så ofta som möjligt.
 Nej, varför skulle det vara viktigt?
 Det kan vara bra att sträva efter, men inte nödvändigt.
 Fan vad du är pretto, tagga ner och skaffa en hobby istället för att ställa dumma frågor.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gbg


Ovido - Quiz & Flashcards